Başkan Balcıoğlu: Kısır kavgaları önemsemeyin

Başkan Balcıoğlu: Kısır kavgaları önemsemeyin

2.07.2024 10:10:03

CHP Silivri İlçe Başkanlığının 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde görev almış sandık görevlilerine yönelik düzenlediği programda konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Bırakın parti içindeki kısır tartışmaları, bizim bunlarla kaybedecek tek bir dakikamız dahi yok. Önemsemeyin bu kısır kavgaları, bizim işimiz gücümüz Silivri, bizim işimiz gücümüz genelde iktidar kavgası olmalı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu ülkenin her köşesinde, her karış toprağında Atatürk'ün izinde yürüyeceğiz ve Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıyacağız” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı İbrahim Kömür'ünevsahipliğinde hafta sonu Mega Silviya'da, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Sana Balcıoğlu, Parti Meclis Üyesi Berker Esen'in de katılımıyla 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde görev almış sandık görevlilerine yönelik teşekkür yemeği düzenledi. Programa 1176 görev almış partilinin katıldığı ifade edildi.
KÖMÜR: DEMOKRASİNİN EN GÜÇLÜ SAVUNUCULARI OLDUĞUNUZU BİR KEZ DAHA KANITLADINIZ
Programın açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Hepiniz hoş geldiniz. Bu akşam burada, büyük bir zaferin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin Silivri'deki kahramanları olarak bir arada bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Silivri'deki başarı hikayesini yazan siz değerli yol arkadaşlarımla bir arada olmanın gururunu yaşıyorum. Seçim sürecinde gece gündüz demeden çalışarak, demokrasinin en güçlü savunucuları olduğunuzu bir kez daha kanıtladınız. Her birinize minnettarım.
“REKOR BAŞARIMIZDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER”
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde elde ettiğimiz büyük zafer, partimizin ilçe örgütü olarak gösterdiğiniz özveri ve kararlılığın bir sonucudur. En yakın rakibimize 16.205 oy fark atarak Silivri tarihindeki en yüksek oy oranına ulaşmamız, sizin çabalarınızın bir yansımasıdır. Belediye Meclisi'ne 21 meclis üyesi göndererek rekor bir başarıya imza attık. Bu başarıda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.
“SIRADA DAHA BÜYÜK BİR HEDEF VAR”
Sizlerin azim ve kararlılığıyla Bora Balcıoğlu'nu Silivri Belediye Başkanı yapmamız ve Ekrem İmamoğlu'nu yeniden İBB Başkanı olarak seçtirmemiz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne kadar güçlü ve kararlı olduğunu göstermektedir. Sizlerin çabaları sayesinde Silivri'de ve İstanbul'da büyük bir başarı elde ettik. Şimdi, sırada daha büyük bir hedef var: Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde de birinci parti olmak, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento çoğunluğunu almak ve iktidar olmalıdır ki, ben bunu sizlerin gözlerinden okuyorum.
“ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARIYI, TÜM TÜRKİYE'YE YAYACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sadece yerelde değil, genelde de iktidar olma hedefimiz var. Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu'nun liderliğinde Silivri'yi hak ettiği yere taşıyacağız. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile İstanbul genelinde elde ettiğimiz başarıyı, tüm Türkiye'ye yayacağız. Bir sonraki genel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak olan siz değerli yol arkadaşlarıma güvenim tamdır.
“SİLİVRİ'Yİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Örgütümüzün her bir ferdi, bu büyük sorumluluğun bilinciyle hareket etmelidir. Sandıklarda gösterdiğiniz özveri ve kararlılığı, genel seçimlerde de göstererek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Gece gündüz demeden, büyük bir azimle çalışacağız. Her bir oy, her bir destek, bu büyük mücadelenin bir parçasıdır. Hep birlikte yarın seçim var gibi çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte Bora Başkanımızın çalışmalarını halka duyuracak, onun yanında Silivri'yi hak ettiği yere taşımak için gece gündüz demeden mücadele edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin evlatları olarak, Atatürk'ün izinde, çağdaş, demokratik ve bağımsız bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz. Örgütümüzün her kademesinde, disiplin ve birlik içinde hareket ederek, partimizi iktidara taşıyacağız. Bu yolda, sizlerin desteği ve kararlılığı, en büyük gücümüz olacaktır.
Değerli yol arkadaşlarım bu zaferi hep birlikte kazandık ve hep birlikte daha büyük zaferlere imza atacağız. Birlik ve beraberlik içinde, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak olan siz değerli yol arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek bu başarıyı sürdüreceğiz.
Bu yolda, sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum. Hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk Yolu, Yolumuz Cumhuriyet yolu, Yolumuz İktidar yoludur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”
BALCIOĞLU: CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN SİLİVRİ'DEKİ KAHRAMANLARI OLARAK BİR ARAYA GELDİK
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, seçimlerde görev alan partililerine yönelik şu konuşmayı yaptı:
“Değerli yol arkadaşlarım, Kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi Ailem, kıymetli sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz, avukatlarımız, okul ve kat sorumlularımız, bilişim ekiplerimiz ve seçim günü emeği geçen tüm partililerimiz, Silivri'de, İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir yanında yerelde iktidarı temsil eden Cumhuriyet Halk Partililer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yol arkadaşları hepiniz hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz.
Bu akşam burada, büyük bir zaferin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Silivri'deki kahramanları olarak bir araya geldik.
İnanın ne zaman ki sizlerle yani büyük ve güçlü Cumhuriyet Halk Partisi ailemle bir araya gelsem tarifsiz bir coşku ve gururla doluyorum. Aynı zamanda heyecanla doluyorum. Bu gurur ve heyecanın mimarı sizlersiniz.
Kökleri Kuvayi Milliye'ye dayanan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "iki büyük eserimden biri" dediği ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'ni ilçemizde iktidar olarak temsil etmek, benim için büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda büyük bir onurdur. Bu onuru, hep birlikte, omuz omuza, el ele vererek başardık. Bu başarı, hepimizin eseridir. Bu salonda seçimlerden önce 23 Mart günü bir araya geldiğimizde sizlerden bir söz istemiştim. ‘Geleceğin Silivri'si için, İstanbul'da İmamoğlu Silivri'de Balcıoğlu, tam yol ileri, iktidar demek için var mısınız demiştim. Hep bir ağızdan “İktidar” diye cevap vermiştiniz.İşte iktidar, işte İstanbul'da İmamoğlu, işte Silivri'de Balcıoğlu…
“ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİ SİLİVRİ'MİZDE YENİDEN İKTİDARA TAŞIDIK”
Başta bana inanan omuz veren sizler olmak üzere Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i, İl Başkanımız Sayın Özgür Çelik'i ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nu mahcup etmedim. Atatürk'ün partisini Silivri'mizde yeniden iktidara taşıdık.
Cumhuriyet Halk Partisi, bu milletin bağımsızlık ve demokrasi ateşidir. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere bağımsız, çağdaş ve demokratik bir Türkiye miras bıraktı. Bu mirası korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük görevimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün izinde, bağımsızlık ve demokrasiye olan bağlılığıyla yoluna devam etmektedir. Bugün burada, bu büyük zaferin ardından, Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak için bir aradayız. Sizler demokrasinin ve sandıkların muhafızı oldunuz. Ben de sizlerin bu çabasıyla Silivri'nin Muhafızı oldum.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde en yakın rakibimize 16.205 oy fark atarak partimizin Silivri tarihindeki en yüksek oyunu hep birlikte aldık. Silivri Belediye Meclisi'ne tam 21 meclis üyesi göndererek rekor sayıda bir meclis grubunu sağladık. Bu başarı, sizlerin azmi, kararlılığı ve inancı sayesinde gerçekleşti. Hiçbir beklenti gözetmeksizin sandıklara sahip çıkan tüm demokrasi kahramanlarına, okullardaki sandıklara, seçim kurulunda görevlendirilen avukatlara, bilişim sorumlularımıza ve gece gündüz uyumadan emek veren arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerden büyük bir alkış talep ediyorum.
Gerçekten 31 Mart'ta demokrasi kahramanlarımız çok önemli ve büyük bir mücadele verdiler. Çünkü Türkiye seçimlerden 2024'e kadar yorulmuştu. 2023'te seçim 2 turlu yapılmıştı. 2019'da İstanbul'da seçim 2 turlu yapılmıştı. İstanbul'u kazanmıştık 2019'da ama sonucu beğenmedikleri için Haziran'da bir daha yapılmıştı. Öncesinde de Türkiye bir referandum ve genel seçimler dönemi yaşamıştı. Sandık görevlileri, avukatlar, bilişim sorumluları, 31 Mart'tan önce ciddi sayıda görev kabul etmeyenler vardı. 2023 seçimlerinin oluşturduğu umutsuzluk ortamıyla görevi kabul etmeyen sandık görevlileri ve avukatlar vardı. Ama bizler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin fedakar neferleri, umudu yeniden yeşerttik. Vatandaşlarımıza iktidar umudu verdik. Vatandaşlarımız bizlere inandı ve iktidar gömleğini giydirdi.
“ÖRGÜTÜMÜZÜN TÜM BİRİMLERİNİN SORUMLULUĞU 31 MART'TAN SONRA KAT KAT ARTMIŞTIR”
Değerli Cumhuriyet Halk Partisi Ailem,Örgütümüzün tüm birimlerinin sorumluluğu 31 Mart'tan sonra kat kat artmıştır. Çünkü seçmen bize çok önemli bir mesaj vermiştir. Seçmenin verdiği mesajı doğru okumak çok önemlidir. Seçmen bize açıkça şunu söylemiştir: ‘Biz size 2019'da sınırlı bir iktidar verdik. Size sadece 11 büyükşehirde belediye başkanlığı yetkisi verdik ama 2023'te merkezi iktidarı size teslim etmedik. Şimdi 2024'te sizi Türkiye'nin dört bir yanında iktidar yapıyoruz. Yerel yönetimlerde sizi birinci parti yapıyoruz. Eğer önümüzdeki süreci çok iyi yönetirseniz, hem örgütsel süreçleri çok iyi yönetirseniz, hem de kazandığınız belediyeleri çok iyi yönetirseniz size Türkiye'de iktidarı vermek istiyoruz.' Bu yönüyle sorumluluğumuz kat kat artmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünde yapması gereken çok önemli ve büyük işler vardır.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK, KENDİMİZLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”
İşte bu nedenle, bugün burada, sadece bir yerel seçimi kazandığımızı değil, aynı zamanda geleceğe dair büyük bir umudu yeşerttiğimizi de kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Silivri'de başlattığımız bu zafer yürüyüşünü, tüm Türkiye'ye taşıyacağız. Ülke genelinde yapılan son seçimlerde Türkiye'nin birinci parti olma başarısını gösteren ve genelde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bu gurur hepimizin, iyi ki varsınız.
Evet, yerelde iktidar olduk, bitti mi? Hayır, bitmedi. Mücadele yeni başlıyor. Sırada yerelde elde ettiğimiz başarıyı genelde de taşımak var. Yerelde olduğumuz gibi genelde de iktidar olacağız ve hep beraber bu başarıyı sürdüreceğiz ve taçlandıracağız.
“RANTA UZAK, HALKA YAKIN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA, SİLİVRİ'Yİ, ATATÜRK'ÜN İŞARET ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi'nin evlatları olarak, bir çift mavi gözün ışığında çağdaş, demokratik ve bağımsız bir Türkiye için mücadelemiz devam edecek. Gelecek seçimlerde, genel seçimlerde de iktidar olacağız. Bu başarıyı hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek gerçekleştireceğiz. Çünkü biz, ranta uzak, halka yakın bir belediyecilik anlayışıyla, Silivri'yi, hak ettiği yere yani Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği yere taşıyacağız. Türkiye genelinde de aynı anlayışla iktidar olacağız.
“BU İKTİDAR DAVASINA HEPİNİZİ ORTAK SAYIYORUM”
Sizlere olan güvenim ve inancım tamdır. Bu yol Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yolu, bu yol Gezi şehitlerinin yolu, bu yol Aybüke öğretmenin, Sinan Ateş'in, Tayfun Kahraman'ın yolu, bu yol tam bağımsız Türkiye diyen denizlerin yolu ve ben bu yolda sizleri yol arkadaşlarım olarak görüyorum. Bu iktidar davasına hepinizi ortak sayıyorum. Hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek başaracağız, başaracağız, başaracağız...
“CUMHURİYET HALK PARTİMİZİ İLK GENEL SEÇİMDE İKTİDARA TAŞIYALIM”
Değerli yol arkadaşlarım şimdi, sizlerden, geleceğimiz, çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız için bir söz daha istiyorum:Silivri'de, İstanbul'da hatta Türkiye'de, geleceğimiz için, demokrasimiz için, tam yol ileri demek için, iktidar için hep birlikte, omuz omuza, yürek yüreğe vereceğimiz bir söz. Geleceğin Silivri'si için, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu başkanımızla birlikte gece gündüz var gücümüzle çalışacağız. Bu mücadeleye omuz verin. Cumhuriyet Halk Partimizi ilk genel seçimde iktidara taşıyalım.”
“ÖNEMSEMEYİN KISIR KAVGALARI, BİZİM İŞİMİZ GÜCÜMÜZ SİLİVRİ”
“Cumhuriyet Halk Partisi'nin üstündeki yüzde 25'lik cam tavanı kırdık” diyen Balcıoğlu, “Bırakın parti içindeki kısır tartışmaları, bizim bunlarla kaybedecek tek bir dakikamız dahi yok. Bizler Atatürk'ün işaret ettiği yolda yürümesi gereken, cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkması gereken insanlarız. Önemsemeyin bu kısır kavgaları, bizim işimiz gücümüz Silivri, bizim işimiz gücümüz genelde iktidar kavgası olmalı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu ülkenin her köşesinde, her karış toprağında Atatürk'ün izinde yürüyeceğiz ve Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıyacağız” ifadeleri ile dikkat çekti.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ AYAĞA KALKINCA SİLİVRİ AYAĞA KALKTI”
“Size inanıyorum, örgütümüze güveniyorum ve diyorum ki: Cumhuriyet Halk Partisi ayağa kalkınca Silivri ayağa kalktı” diyerek sözlerini tamamlayan Balcıoğlu, “Şimdi Silivri ayağa kalkınca Türkiye ayağa kalkacak. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun! Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Coşkuyu yükseltin, azim ve kararlılığınızı koruyun ki Türkiye ayağa kalksın. Sizi seviyorum, size inanıyorum, size güveniyorum. Sağ olun, var olun” diyerek sözlerini tamamladı.
Program seçimlerde görev alan partililere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti.
Sevginar SALİ

 

YORUM YAP